Snart till SVÄRJE :)

I morgon bär det av - till Göteborg! Jag kommer att kyssa svenskt mark när vi landar. Kommer att bli så härligt att komma hem igen även om min hemstad inte är Göteborg.
Synd bara att det inte blir så länge. Men det blir i alla fall IRON MAIDEN - woooooo hooooo!!

Puss och kram på er och önska att vi får bra väder när vi kommer för här har det varit typ 2 soldagar på 2 månader...

Har nu återhämtat mig från midsommar....

Hej hopp alla glada!
Midsommarfirande i Glasgow gick fint tack vare IKEA foodmarket :)  Sillen, laxen, nubben och Mariestads stod på bordet - allt levererat från den Kungliga Hovleverantören.
Blommorna plockades dock i skogen utanför dörren. Man märker hur illa bevandrade Glasgowborna är i kunskap om naturen eftersom de gapade stort och fattade inte att vi faktiskt plockat dem själv. De trodde vi gått in i någons trädgård och snott blommorna. Herregud alltså =) 

Blött blev det, på alla vis med regn och nubbe. Men kul hade vi!
Andrew ser till att ha ett stadigt grepp om sin midsommarfirande viking

Idag tänker jag bara säga

Glad Midsommar på er i Svärje!
Här i Glasgow är nubben i frysen, matjessillen inhandlad och naturligtvis Mariestad Export med :)

Så Slainte! Eller skål som vi svenskar säger...
Är inte midsommar imorgon??

Alltså det här med att bo utomlands är väldigt förvirrande när man tror att man kollat upp saker och ting ordentligt. Som till exempel när midsommarafton infaller så jag kan fira det här i det solförgätna landet. Skrivit midsommarmeny och bokat en inköpstur till IKEA för alla matvaror. Då sätter alla svenskar igång och skriver "GLAD MIDSOMMAR" under muntra tillrop fanimej en vecka iförväg :O
Jag blir ju skitstressad och tror jag måste planera om hela rasket och slänga i mig snapsen och käka gravlax på en onsdagmorgon liksom.

LÄGG AV MED DET HÖRRNI ;-)

Behöver man inte sol för att producera D-vitamin?

Hur tänkte skaparen då liksom när det fan regnar hela tiden? *frustration.nu*
Jag och hunden kom precis in från kvällspromenaden på 50 min och vi är fullständigt dränkta!

Mitt äventyr upp till affären blev en mindre dramatisk historia än förra gången. Å andra sidan behövde jag inte kaffefilter heller. Och hunden var tyst och torr när jag kom hem. Det är ju mer än vad man kan kalla honom just nu. Ja, tyst kanske men inte torr..

God natt på er i Svärje :)

Mina Diesel-puppor ååååh kärlek!

kärlek <3Mina puppor jag använder så fort jag får en chans. DET är kärlek det
Inhandlade i Diesel Store, Glasgow City någon gång i April. Använder så ofta jag kan och jag trotsar vädret!

Jaha, nu sitter man här

i tropiska Glasgow med en kopp pepparmynsté och stirrar ut på misären. Vädret på tv visades just och jag fullständigt bröt ihop av skratt. Helt seriöst, de behöver inte ha nån meteorolog. Bara att visa samma bild som igår, förrgår eller från förra veckan hahaha. 

Älskling har nu anmält sig till en distanskurs i nybörjarsvenska som hålls av Universitetet i Dalarna. Den börjar sista veckan i augusti. Ni som känner honom, börja skriva lite lätt svenska på hans facebooksida så lär han sig fortare och inte bara svordomar TACK  :)
Ju fortare han lär sig desto fortare kan han få jobb i Svedala och desto fortare flyttar vi hem :))
Livet är fantastiskt just nu, tokiga ex till trots haha! Framtiden ser ljus ut och den ser ut att innehålla Sverige för oss båda två.

Skottland - landet som gud glömde när han skapade solen..

Tror inte jag behöver säga mer va?

Igår lyckades jag släpa mig och hunden runt två varv i skogen. Hunden som vanligt en koppellängd bakom och bromsar min alldeles förträffliga fart på typ 200 meter i timmen. Hur ska man få en terrier att fatta att han är en terrier och borde således orka trava fort i 30 minuter åtminstone? Men det går jäkligt bra att speeda på när han har upptäckt en annan hund - DÅ glömmer han bort att han är trött och ska bromsa matte.. Jag får min hämnd idag - William ska nämligen BADA för han är äckligt skitig moahahahahaaaaa  :)

Farlig förbindelse?

..Jaa, vad ska man säga?
Andrew's ex AKA Glenn Close, har nu gått så långt så hon gör bort sig och kontaktar hans jobb/chefer och hotar med att komma till en mässa de inte ens ställer ut på och sonika hämta varor för en skuld HON anser att han har gentemot henne.
Hon är verkligen inte riktigt frisk men det fanns ju å andra sidan en anledning till att han drog också. Tyvärr står vi nu med efterspelet som aldrig verkar försvinna riktigt. Det har nu gått över 2 år och hon ger sig inte. Vi förväntar oss en kokad kanin utanför dörren en vacker dag "surpriiiiiise". Suck...

I alla fall ska jag försöka få en positiv vändning på den här dagen. Kanske ut och springa med hunden några varv i skogen igen? Hörs senare.

PMS kossa och veterinärbesök

Igår tyckte William the dog att det var snålt tilltaget i matskålen så han passade på att roffa åt sig allt han kunde få tag i från soporna i köket när jag var i duschen. Vet inte riktigt vad han glufsade i sig men han hittade i alla fall paketet med halvgammal parmaskinka och någon italiensk antipasto korv som hade passerat bäst före. Gourmethund! Resten av soporna var omtänksamt utspritt över hela köket och vardagsrummet, kaffesump inkluderat.

Vet nu inte om detta var det som resulterade i ett akut veterinärbesök i morse men han blev väldigt dålig, väldigt snabbt. PMS kossan (dvs jag) som lagat frukost och satt på kaffet fick helt plötsligt se älskling äta upp den medan jag fick snabbt sätta på mig kläder för att slänga oss i bilen till veterinären. 

Hundfan kvicknade till riktigt fort så fort vi kom iväg. Missförstå mig inte nu, det var ju fantastiskt skönt men PMS, ingen frukost, inget kaffe, huvudvärk och håret helt vilt som kan skrämma slag på vem som helst är ingen bra kombination ALLS. Framför allt inte när veterinärbesöket var obefogat och kostade £40 ... *mutter* - I'm gonna kill that dog...

Ska hämta ut 4 par jeans senare som blivit längdjusterade. Hoppas hoppas att rumänskan eller vad hon nu var för något, inte klippt av för mycket :S

Jag har ett erkännande

Jag längtar hem. Till Sverige.
Till röda stugor med vita knutar. Till grusvägar och ängar. Till insjöar man kan bada i. Till midsommar. Till en säker tillvaro där det finns skyddsnät om man ramlar. Till svensk inredning. Till mat som håller hög kvalitet på restauranger. Till hög standard på byggnationer där det faktiskt finns regler. Till ett Svensson-liv där man säger hej till grannen. Till helger där man träffas hemma hos folk och inte på puben. Till svenska sommaren. Till svenska vintern för helt ärligt, hellre en smällkall deprimerande vinter när man vet att det kommer en vacker vår och sommar än 10 grader kallt och regn året om.
Jag längtar hem. Till Sverige.

och regnet är här - igen...

Så var det lilla roliga slut då för den här gången. Eller i alla fall tills onsdag för så långt sträcker sig väderprognosen med dystra moln och regndroppar på.
Jahapp, och solen lös inte så värst mycket igår heller så min iver över att det var SOL och min solskyddsprocedur i ansiktet var väl lite överilad kanske. Å andra sidan har man ju hört hur skadlig solen är så jag kände mig jätteduktig. Nu hade ju lite grisrosa ton och hettande kinder känts rätt bra faktiskt.

Jag tror jag knäckte vår hund igår. Släpade runt honom tre varv i vår lilla skog. Eftersom vi bor högst upp på ett berg får man backträning varesig man vill eller inte. Första varvet gick jättebra. Andra varvet började jag känna mig som 35 faktiskt och hunden var en koppellängd bakom mig. Tredje varvet kände jag mig som en 70 årig nikotinist med emboli och troligen hunden med. Lyckades väl ta mig in i porten och förbi grannarna med en hyfsad värdighet innan jag kollapsade på golvet i vardagsrummet. Hunden gick och la sig direkt i sin egen säng i sovrummet och vägrade komma ut resten av kvällen. Jag tror inte han gillar mig längre.

Min söta lilla sponsorhund skickade ett vykort igår. Han verkar lycklig och jagar ankor i dammen. Lilla Arnie. Som inte är så liten vad det verkar. Snarare ett snällt monster som skrämmer livet ur tanter och farbröder moahahaha. http://www.youtube.com/watch?v=nm_WbbGKeXU

Idag tänkte jag faktiskt försöka vara lite nyttig. Nä inte nyttig som i att äta sallad för jag kommer i alla fall inte i favvojeansen utan har fått köpa nya. Eftersom jag tydligen är kortare än vad alla modeskapare anser som normalt har vi fått lämna in dem för ändring av benlängd. Det tog väl ungefär 3 månader att få tummen ur tills jag tröttnade på att dra in magen och springa runt och hoppa för att försöka komma in i ett par brallor.
...Utan nyttig som i att hjälpa Andrew att skapa en databas över kunder. 


HERREGUD - SOL!!?

Oj oj, försov mig i morse. Hur man nu lyckas med det när man är lyxhustru utan ungar, men det gick. "När katten är borta..." liksom hehe. Drog bort gardinerna och VAD SER JAG?? Solen skiner ju för f-n! På med kläder fort som attans och ut med hunden. 

Träffade på en 5 månaders Whippet som William väldigt gärna ville sätta tänderna i. Han gillar ju hundar. Så mycket att skulle vilja ha dem på en tallrik helst till middag, eller varför inte som idag - frukost.  

Jaja, in och fixa frukost och slår i knät i kökslådan. Dubbelvikt kvider jag fram en mycket kreativ ramsa, så pass att jag överraskade mig själv faktiskt. Det kändes ju redan bättre. Råkar få syn på mina strumpor... De ser ju inte helt lika ut och inser att jag har ett udda par på mig haha. Herregud alltså. Dagen har verkligen börjat strålande på alla sätt och vis :) 

Nä nu är faktiskt solen framme och de har lovat sol hela dagen idag. Tror nu kanske inte så mycket på metereologerna (stavning??) här. Har aldrig varit så mycket error i prognosen som i Skottland haha, men nu skall här PRESSAS till grisrosa ton för det KAN vara det sista vi ser av solen här liksom. Skottarnas blåvita ben har nu fått en logisk förklaring. 

Äventyr och hunden lyckades hålla sig torr och tyst

Upptäckte i morse att det inte fanns kaffefilter kvar. SHIT och karln ska dra till Paris. Jag kör ganska ogärna här med vänstertrafik och så är mitt lokalsinne obefintligt så det kändes lite jobbigt men ok. Lämnade hunden hemma som behöver tränas i att bli lämnad. I början hade vi kiss och bajs ALLTID någonstans så fort vi stängde en dörr. Jättekul med ljus heltäckningsmatta och en hyresvärd som inte tillåter hundar. Ni fattar..
Nu verkar det bara vara skällandet som behövs åtgärdas. 

I alla fall, lämnade hunden och drog iväg till stormarknaden runt hörnan. Stormarknad. Säljer kaffe. Hittar inte filtren. Ser mig i panik om efter någon att fråga eftersom tanken på en tokskällande hund med öppna fönster inte känns särskilt upplyftande. Ser en tjej och frågar "ursäkta var har ni kaffefiltren någonstans?" Hon svarar "nä de har vi nog slutat med. De ska finnas här bland kaffet i sådana fall."
VA? Men, men.... jag stirrar ju på en hel SEKTION med malet bryggkaffe men FILTREN har man slutat med... 

Jag iväg fort med bilen. Vet att det finns en annan affär lite längre upp längs med huvudvägen. Har bara varit in där typ 2 gånger förut och det här känns lite läskigt. Tänker på hundfan och hoppas han har somnat. Troligt? Nej knappast. Han är en terrier..

Lyckas glömma bort åt vilket håll i rondellen jag ska kolla och gasar på. Fick en tuta i örat eftersom jag uppenbarligen inte lämnat företräde. Jag är en sån där "jävla turist" haha, med mina svenska reg-plåtar. Jag körde åtminstone åt rätt håll i rondellen och det måste ju vara ett plus?

En skylt som är gömd bakom ett träd lyckas fånga min blick "TESCO" - YEEES here I come!
Tesco har åtminstone kaffefilter! Melitta dessutom så jag passade på att köpa 3 paket. Nu är paketen ganska små här så bli inte upphetsad nu men de lär räcka ett tag framöver i alla fall :)

På väg tillbaka var det ingen i rondellen förutom jag så det var ju skönt. Blev så förvirrad förra gången med tutor och nävar i luften haha. Så jäkla stolt hela vägen tillbaka.
Hunden, HUNDEN VERKAR VARA TYST DESSUTOM! Helt underbart!
Nu sitter jag här med min kopp kaffe och njuter över min nuvunna erfarenhet :)

Regn igen och karln flyr landet...

Förstår honom, skulle jag också vilja göra. Vill också åka till Paris. Har aldrig varit där och har väl aldrig haft någon längtan dit heller direkt men efter att älskling åker över dit med jobbet regelbundet, har nyfikenheten väckts ordentligt :) 

Tycker inte om franska bara och är hopplöst dålig på att ens gissa mig till vad de menar och de har ingen lust att prata engelska heller.. Dålig kombo skulle man kunna säga. 

Usch, försöker att få tiden att gå tills antagningsbeskedet kommer. Domen.. Urval 1 räknar jag väl inte med att komma in i men hoppas hoppas hoppas att mina 1.8 hp-poäng räcker in i andra urvalet. Tick tack tick tack. Tredje gången nu men nu har jag högre poäng att slåss med. Nervositeten är OLIDLIG. En månad kvar och det känns som ett år. 

Dessutom längtar jag hem. Hem till Sverige. Landet jag bor i är trevligt men känns absolut inte som hemma. Tror nog inte jag stannar här även om jag inte kommer in. Har en känsla att vi hamnar i Sverige trots allt. Om nu karln går med på det förstås...


Jaha, så är man här då!

En helt egen liten sida som jag kan ägna åt mina knasiga funderingar om livet på vägen mot målet. 


Undrar hur det kommer bli? Kanske blir det en sådan där tråkig blogg som inte ens jag orkar läsa, kanske jag skapar irritation som folk inte kan hålla sig att kommentera, kanske jag skriver några inlägg och lägger av eller kanske jag har uppmuntrat någon annan att följa sin dröm? Vem vet? Men livet är ganska härligt emellanåt. Väldigt förutsägbart ibland och ibland helt opålitligt!


Jag har blivit riktigt besviken och hårt behandlad av livet under en ganska lång period, eller åtminstone kändes 5 år som en evighet. Kanske det inte går att jämföra med andra hemskheter som händer andra men det kändes tillräckligt hårt i den verklighet jag befann mig i.
Jag tror på karma bl.a och troligtvis har jag med de åren där allt liksom hände (och jag menar verkligen ALLT) på en gång eller avlöste varandra, betalat av en stor skuld. Förhoppningsvis var det den stora skulden och nu vänder lyckan? 

Drömmen har funnits där ändå, men blivit lite tilltufsad på vägen. Så pass att jag fortfarande drömmer men försöker kväva lyckokänslan att jag lyckats skriva så pass bra på högskoleprovet att jag har en chans till mitt drömyrke, för att inte bli besviken.
MEN SKAM DEN SOM GER SIG! Jag ska f-n i mig bli ryggkirurg! Så är det och nu är det min tur. 

Nu är det dags att ge sig ut på promenad med hunden. Over and out för den här gången.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0