Rhododendroncamping - normalt eller bara konstigt?

Sommaren kan verkligen locka fram de mest udda människorna från sina hålor eller var de nu håller till de övriga månaderna. I vår lilla skog precis utanför huset finns det ett jättetätt område bestående av rhododendron. Nu är det inga små söta rhododendronbuskar vi pratar om, utan ca 4 meter höga och täta i ett område ca 25 * 25 meter eller nåt sånt. Inne i denna snårskog finns det en hålighet där tonåringar ibland håller till. 

För ett tag sedan kom det upp ett regnskydd där och ibland har det hängt en tröja på tork. Inget konstigt med det. Någon vecka sedan har någon täppt till ingången med sönderbrutna buskar så att man knappt ser in. Helt klart att någon inte vill ha insyn. Igår ser jag genom det täta buskaget, förutom regnskyddet även ett tält (!) och en snubbe i en röd tröja som pratar med någon. Det är ungefär nu det börjar kännas obehagligt. Det är inga ungar, det är åtminstone 1 vuxen man som tältar mitt i rhododendronbuskaget.... 
Ska väl också tillägga att vi hittat spår av drogmissbruk där uppe och vid 2 tillfällen sett langning.
Eftersom det känns lite jobbigt att gå ut och gå med hunden ensam med eventuella yxmördare eller mentalpatienter boendes 2 meter från där man brukar promenera, beslutar vi oss för att ringa polisen.

Cykelpoliserna dyker upp och patrullerar området. Hittar ingenting - så tätt är buskaget. Gåendes efter våra instruktioner hittar de "spår av camping" men de är borta nu.
Skitskumt tycker vi eftersom de har varit där i flera veckor och bara för några timmar sedan fanns ett tält uppslaget. Så vi går dit själva och utforskar. Personerna är borta men en väska innehållandes tältet finns på plats, likaså 2 liggunderlag och 2 täcken. Regnskyddet är fortfarande uppe. Det är ganska klart att de kommer att komma tillbaka senare... "spår av camping..." yeah right....


Nu är det ju inte olagligt att campa i rhododendronbuskar om man nu har en sådan läggning men det är ju ett aningens udda beteende. Jag tror inte heller att det handlar om en bankkontorsarbetande pappa som ska lära sin son om lägereldens mysterier i ett rhododendronbuskage i villaområdet. För sådana aktiviteter ligger Loch Lomond närmare till hands ca 15-20 minuter bort med bil..

Det är ungefär nu jag verkligen saknar Sverige och fattar hur bra vi har det hemma i svedala. Där finns det såklart också hälsosamma knäppskallar och diverse drogmissbrukare som kanske campar i buskarna men hemma har vi större skogar även i storstadsregionerna, så man slipper förhoppningsvis stöta på dem.
Glasgow myllrar av brott, droger och sk "neds" (lågutbildade huliganer) som springer omkring i träningsoveraller med matchande gympadojjor, vilket gör de lätta att upptäcka. Nu har de även bevisat att de gillar att campa i lilablommande buskar också.Kommentarer
Postat av: Angeliqa

Tack för tipset men jag funderar på att investera i en silpat att använda istället för bakplåtspapper som tydligen ska göra makronerna mycket bättre :) Fast jag ska kolla vad de kostar först, är din makaronform billigare tar jag nog den :)

2011-07-05 @ 22:12:09
URL: http://sopnedkast.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0